Home www.nicolebots.nl   Nicole Bots   Werkwijze   Keramiek   Nieuw werk   Agenda   Contact
   
 

Antieke rolzegels

werkwijze keramiste Nicole Bots

 

Werkwijze

Kleur en ritme in de natuur en architectuur vormen grote inspiratiebronnen. Het werk is sculpturaal in vaas- of architecturale vormen.

Oude culturen in Griekenland, het Romeinse Rijk en Mesopothamië orden door haar vertaald in vormen van klei. Het kleurenpalet van een Romeins fresco of mozaïek, van de geglazuurde stenen van de poort van Ishtar (Babylon), de vissershuisjes van Burano, de houten tralies afgewisseld met felgekleurd sauswerk van Cubaanse huizen inspireren tot kleurkeuzes. Maar ook het Limburgse landschap met haar vakwerkboerderijen, het groen en de glooiende heuvels met zachtgele löss.

Andere bronnen van inspiratie zijn de kleurencombinaties in schilderijen van Paul Klee en Cole Morgan, de kleur en het ritme in het werk van Friendensreich Hundertwasser, de droomwereld in de schilderijen van Marc Chagall, de speelsheid in de werken van Alexander Calder en Joàn Miró en de kracht in het werk van Pablo Picasso.

Iedere millimeter van het werk wordt zorgvuldig behandeld. Het maakproces is voor haar de uitdaging; het toewerken naar een resultaat dat spannend en kleurrijk is.


In het boek "De kunst van het decoreren", ceramisten delen hun geheimen."The art of ceramic decoration", artists share their secrets. (2009) vertelt Nicole over haar werk en werkwijze.
> Klik hier om het stuk te lezen (3 Mb)

In het blad Klei, nummer 6 van november 2006, beschrijft Nicole haar werkwijze stap voor stap.
> Klik hier om de PDF te openen (300 Kb)